Μαϊ 30 2014

Λειτουργία Δομής Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας στις Σέρρες, Δράμα και Αλεξανδρούπολη

Macedonia-Thrace 2   TRIGGER logo small

 

 

 

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "TRIGGER" ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ" 2007-2013

Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία των περιφερειακών Δομών Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας νέων επιστημόνων και δυνητικών νέων επιχειρηματιών, στις Σέρρες, Δράμα και Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "TransnationalInitiativeforGuidanceofGraduatedandEntrepreneurship - Η Διακρατική Πρωτοβουλία για την Παροχή Καθοδήγησης Αποφοίτων και Επιχειρηματικότητα, με ακρωνύμιο TRIGGER. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία» 2007 – 2013 και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και 15% από εθνικούς πόρους. Επίσημη ημερομηνία λήξης του έργου είναι η 14/8/2015.

Στόχος της λειτουργίας των περιφερειακών δομών στήριξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους, η καθοδήγηση και η παροχή πληροφόρησης σχετικά με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων (start-ups), η ανάπτυξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για την ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, η ενημέρωση των ωφελουμένων για επιδοτήσεις και νέες θέσεις εργασίας κα.

Μέσω της καθημερινής επαφής με νέους επιστήμονες, οι δομές στοχεύουν να αποτελέσουν τον πάροχο ενός δικτύου ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων, οι οποίες επιθυμούν την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και των νέων επιστημόνων που επιθυμούν την εισαγωγή τους στην αγορά εργασίας.

Επικοινωνία με τις Περιφερειακές Δομές

Σέρρες: Επιμελητήριο Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2, Σέρρες), από 08:00 έως 16:00. Πληροφορίες: τηλ. 23210 99720, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">trigger.serres@gmail.com

Δράμα: Επιμελητήριο Δράμας (Λ. Λαμπριανίδου 40, Δράμα), 2ος όροφος, από 08:00 έως 16:00. Πληροφορίες: τηλ. 25210 22750, 55160, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αλεξανδρούπολη: Επιμελητήριο Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη), 2ος όροφος, καθημερινά από 08:00 έως 16:00. Πληροφορίες: τηλ. 25510 26223, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .