Σεπ 11 2015

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο ( Open Lab) με θέμα: «Service Design for SMEs»


Θεσσαλονίκη 04/09/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο ( Open Lab) με  θέμα: «Service Design for SMEs» διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2 015 , στις 09:00 πμ., στα γραφεία του ΚΕΠΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIPμε ακρωνύμιο “TRIGGER”,  το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

 Ο σκοπός του Open Lab είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στη μεθοδολογία του Service Design.  

To Service Design είναι μια προσέγγιση σε καινοτόμες υπηρεσίες που τοποθετεί τον χρήστη στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας και μπορεί να εφαρμοστεί εξίσου σε υπηρεσίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

  Το εργαστήριο αυτό εστιάζει στο Service Design για τις ΜΜΕ. Μέχρι το τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει πρακτικά μια πρώτη εμπειρία με  τον σχεδιασμό  στον τομέα των υπηρεσιών και μια απτή κατανόηση των οφελών του σχεδιασμού για τις μικρές επιχειρήσεις. Το εργαστήριο θα συντονιστεί από τον Joep Paemen, ο οποίος είναι  ιδρυτής  του Design Flow Works και της Namahn, πρόκειται για μια φλαμανδική υπηρεσία σχεδιασμού υπηρεσιών που ανέπτυξε το Service Design Toolkit.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και μπορείτε να κάνετε προεγγραφή εδώ

Λίγα λόγια για το έργο «TRIGGER»:

Το έργο «ΤRIGGER» αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το  έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου:

http://www.thetrigger.eu  ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) :

Οικισμός Λήδα-Μαρία - 6χλμ Χαριλάου-Θέρμης Κτήριο Ερμής 57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 480000 – Fαx: 2310 480003  

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Site: http://www.e-kepa.gr