Σεπ 11 2015

Πληροφορική και Επιχειρηματικότητα ενάντια στην κρίση: Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ανάπτυξη

Θεσσαλονίκη, 11/9/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση Δικτύωσης (Networkingevent) με θέμα «Πληροφορική και Επιχειρηματικότητα ενάντια στην κρίση: Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ανάπτυξη» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 17:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δικτύωση, ο προσανατολισμός και η ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με επίκαιρα θέματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, με σκοπό την καλύτερη τοποθέτηση στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν οι κκ. Φίλιππος Τσαλίδης, Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) και Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απευθύνουν ομιλίες οι κκ. Δημήτριος Μάρδας, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ., τ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υπ. Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Β’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, τ. Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Ν. Δ. και Υπ. Βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης και Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΠΕ.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Κωστής Καγγελίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΒΕ.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση στην οποία θα αναλυθεί και θα σχολιαστεί το επίκαιρο ζήτημα της επιχειρηματικότητας και χρηματοδότησης στον τομέα της πληροφορικής, εν μέσω κρίσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ)

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

ΚΤΙΡΙΟ Γ2 • Τ.Θ. 60526 Τ.Κ. 57001 ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τ 2310 365130 – F 2310 365133 – E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.