Ιουν 12 2015

Διοργάνωση από τον ΣΕΒΕ ανοικτού επιχειρηματικού εργαστηρίου με θέμα «Η Διανοητική Ιδιοκτησία ως Επένδυση στην Επιχειρηματικότητα – Από την ιδέα στην διάθεση στην αγορά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διοργάνωση από τον ΣΕΒΕ ανοικτού επιχειρηματικού εργαστηρίου με θέμα
«Η Διανοητική Ιδιοκτησία ως Επένδυση στην Επιχειρηματικότητα – Από την ιδέα στην διάθεση στην αγορά»


Ανοικτό επιχειρηματικό εργαστήριο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στις 18:00, στο Επιμελητήριο Έβρου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ιδέας της προστασίας της διανοητικής ιδιοκτησίας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης των ωφελουμένων του έργου - δυνητικών επιχειρηματιών αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις, ευκαιρίες και προκλήσεις που απορρέουν από την αξιοποίηση των άυλων περιουσιακών τους στοιχείων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Κυριάκος Λουφάκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Κώστας Αμπατζής, Διευθυντής Καταθέσεων & Χορηγήσεων Τίτλων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στη Διανοητική Ιδιοκτησία (Intellectual Property), στην κατοχύρωση των εφευρέσεων και των βιομηχανικών σχεδίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στη στρατηγική για την προστασία τους. Στη συνέχεια, η κα Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Δικηγόρος, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Οικονομίας – Υποδομών - Ναυτιλίας & Τουρισμού θα παρουσιάσει τις διαδικασίες καταχώρισης και προστασίας των εμπορικών σημάτων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και τη λειτουργικότητα του κάθε συστήματος κατοχύρωσης.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Μπορείτε  να κάνετε προεγγραφή από εδώ.


Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε με τον ΣΕΒΕ: τηλ 2310 535333 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί
Πληροφορίες: Τάνια Ζιάκα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτό το δελτίο τύπου βρίσκεται στο www.seve.gr