Μαϊ 22 2015

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Open Lab) με θέμα: «Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και της επιχειρηματικότητας με την μεθοδολογία Design Thinking»

Θεσσαλονίκη 21/5/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτό Επιχειρηματικό Εργαστήριο (Open Lab) με θέμα: «Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και της επιχειρηματικότητας με την μεθοδολογία Design Thinking» διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με το Design Thinkers Academy την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, στις 17:00, στα γραφεία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργουTRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων στην μεθοδολογία του Design Thinking. Το εργαστήριο θα δώσει στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία και νέες ιδέες, μέσω της συνεργασίας με διάφορα άτομα, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία του Design Thinking. Ο Σχεδιασμός είναι αποδεδειγμένα ένας δυναμικός παράγοντας για την καινοτομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει τον Σχεδιασμό ως καταλύτη καινοτομίας που φέρνει νέα, φιλικά προς τον χρήστη προϊόντα στην αγορά και για το ότι κάνει ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν case studies, τα εργαλεία και η μεθοδολογία του Design Thinking. Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εφαρμογή των εργαλείων του Design thinking.

Συντονιστής του εργαστηρίου θα είναι ο κ. Eduardo Costa, Service and Interaction Designer από το Design Thinkers Academy ο οποίος και θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά και στα εργαλεία Design.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και μπορείτε να κάνετε προεγγραφή εδώ.

 

Λίγα λόγια για το έργο «TRIGGER»:

Το έργο «ΤRIGGER» αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού σε Ελλάδα και Βουλγαρία, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ/ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ) :

Οικισμός Λήδα-Μαρία - 6χλμ Χαριλάου-Θέρμης Κτήριο Ερμής 57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 480000 – Fαx: 2310 480003

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site: http://www.e-kepa.gr