Ειδοποίηση

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Φεβ 27 2015

Απολογιστικό δελτίο τύπου εκδήλωσης Δράμας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση δικτύωσης (Networking Event) διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας & Ανθρωπίνων Πόρων (ΙΑΤΑΠ), την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTR EPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η δικτύωση, ο προσανατολισμός και η ενημέρωση των συμμετεχόντων καθώς παρουσιάστηκαν επίκαιρα θέματα με σκοπό την καλύτερη τοποθέτηση των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η κα Θεοδώρα Ταυρίδου, εταίρος του ΙΑΤΑΠ η οποία αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στις δράσεις του έργου TRIGGER, ένα έργο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης με ιδιαίτερη αναφορά στις τέσσερις δομές στήριξης της απασχόλησης που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα και Αλεξανδρούπολη οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες καθοδήγησής νέων αποφοίτων σχετικά με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την ανάπτυξη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Η περιφερειακή δομή στη Δράμα φιλοξενείται στους χώρους του Επιμελητηρίου Δράμας (Λ. Λαμπριανίδου 40, Δράμα), 2ος όροφος και λειτουργεί καθημερινά. Πληροφορίες: τηλ. 25210 22750, 55160, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας ο οποίος αναφέρθηκε στις λειτουργίες του Επιμελητηρίου, στις συνεργασίες και στα προγράμματα που υλοποιεί ο φορέας αλλά και στους στόχους των δράσεων του Επιμελητηρίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο υλοποίηση του πρώτου προγράμματος Stage One – accelerator για νεοφυείς επιχειρήσεις - ομάδες, σκοπός του οποίου είναι να αναδείξει και να υλοποιήσει καινοτόμες ιδέες, δικτυώνοντας παράλληλα τις νεοφυείς ομάδες με επενδυτές. Το Επιμελητήριο Δράμας προσέφερε 5 υποτροφίες σε ομάδες στον Stage One καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής τους.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Παράσχου Παναγιώτη, ωφελούμενου του έργου TRIGGER ο οποίος αναφέρθηκε στο Aspideo Project, μια επιχειρηματική ιδέα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της δράσης προ-θερμοκοίτησης του έργου TRIGGER. Παρουσιάστηκε το αντικείμενο και ο σκοπός του Aspideo Project, το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθείται, τα βήματα που έχουν γίνει για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και το όραμα του κ. Παράσχου για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Kiril Zhelyazkov, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βουλγάρικων Βιομηχανιών αναφέρθηκε στους δυνητικούς τομείς κοινών επιχειρηματικών εγχειρημάτων στο Σμόλιαν και Κάρτζαλι και συγκεκριμένα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας αλλά και στο μοντέλο αναπτυξιακής στρατηγικής και συνεργασίας για τη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Νεοκλής Στάμκος, Project Manager του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στα συνήθη προβλήματα υλοποίησης προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων του ΕΣΠΑ και στις καλές πρακτικές πρόληψής τους. Αναφέρθηκε στους συνηθισμένους μύθους και στα λανθασμένα ερωτήματα που τίθενται από τους υποψήφιους επενδυτές αλλά και στα μυστικά της επιτυχίας για την σωστή υποβολή των αιτήσεων ελέγχου με τρόπο που να διευκολύνει το ελεγκτικό έργο των στελεχών του ΕΦΔ.

Την τελευταία παρουσίαση στην εκδήλωση δικτύωσης έκανε ο κος Στάθης ΤΑΥΡΙΔΗΣ, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρίας Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., αναλύοντας αρχικά την πορεία των επιδοτούμενων προγραμμάτων στη χώρα μας από το 1986 έως σήμερα και την μετάβαση από τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ), που αφορά στην 5η Προγραμματιστική Περίοδο. Επικεντρώθηκε στους τρόπους αξιοποίησης Κοινοτικών Προγραμμάτων προκειμένου να υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις προς την ενίσχυση της απασχόλησης και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και κλιμάκιο με τους ωφελούμενους του έργου TRIGGER από την Βουλγαρία δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με τους ωφελούμενους του έργου στην Ελλάδα και την ευκαιρία να συζητηθούν πρακτικά ζητήματα που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας

Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας & Ανθρωπίνων Πόρων (ΙΑΤΑΠ)

Παλαιολόγου & Θέμιδος 2

Τ.Κ. 66100 ΔΡΑΜΑ