Φεβ 12 2015

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

 

«Εκδήλωση Δικτύωσης με θέμα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» - Έργο: TRIGGER

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Διακρατική Πρωτοβουλία για την Παροχή Καθοδήγησης Αποφοίτων και Επιχειρηματικότητα – Transnational Initiative for Guidance of Graduated and Entrepreneurship» με ακρωνύμιο «TRIGGER» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013», διοργανώνεται η Εκδήλωση Δικτύωσης του έργου, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Την εκδήλωση Δικτύωσης διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), επικεφαλής εταίρος του έργου TRIGGER, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 17:00 - 20:00, στο Ξενοδοχείο GrandHotelPalace, Μοναστηρίου 305 - 307, Θεσσαλονίκη.

Το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο TRIGGER, στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας και εκπροσώπων φορέων, το οποίο αποτελεί και βασικό στόχο της εκδήλωσης δικτύωσης. Συγκεκριμένα, μέσα από την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, επιχειρείται η ένταξη στην αγορά εργασίας και η ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας, κ. Βασίλ Βάλτσεβ.

 

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την καινοτομία και επιχειρηματικότητα θα παρατεθούν, με σειρά παρουσίασης, από την κα Χ. Σάββα, Στέλεχος Τμήματος Αξιολόγησης, Έγκρισης και Ελέγχου Επενδυτικών Σχεδίων, Αξιολογήτρια, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον κ. Π. Κακαφίκα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ.), τον Καθηγητή Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κ. Ε. Ιακώβου, από τον κ. I. Tsarev, Πρόεδρο του Παραρτήματος του Συνδέσμου Βουλγάρικων Βιομηχανιών του Smolyan, τον κ. Θ. Κακουδή, Υπεύθυνο Έργου ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ και Υπεύθυνο Προγράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ - ΕΦΕΠΑΕ, τον κ. A. Παμπουκίδη, Αντιπρόεδρο της Start-Up εταιρείας OTSA.E. και τέλος από την κα T. Palova, Επικεφαλής Εμπειρογνώμονα στο Τμήμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας. Την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ. Κ. Παρθενόπουλος, Γενικός Διευθυντής.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί δείπνο δικτύωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε μαζί μας:

Τ 2310 379.295 & 2310 370.180– E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.mathra.gr