×

Ειδοποίηση

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

Σεπ 19 2014

Απολογισμός ΔΕΘ

Macedonia-Thrace 2   TRIGGER logo small

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ TRIGGER ΣΤΗΝ 79η ΔΕΘ

Η Κεντρική Δομή της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας του έργου TRIGGER φιλοξενήθηκε από τις 06-09-2014 έως τις 14-09-2014 στο περίπτερο του ΥΜΑΘ στην 79η ΔΕΘ.

DSC00132

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το έργο TRIGGER, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, αλλά και με θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας νέων αποφοίτων επιστημόνων. Παράλληλα, πληροφορήθηκαν για τη λειτουργία της κεντρικής δομής Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας νέων επιστημόνων και δυνητικών νέων επιχειρηματιών του TRIGGER στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο 206 του ΥΜΑΘ, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 έως 16:00, αλλά και περιφερειακά, στο Επιμελητήριο Σερρών (Π. Κωστοπούλου 2, Σέρρες), στο Επιμελητήριο Δράμας (Λ. Λαμπριανίδου 40, Δράμα), 2ος όροφος και στο Επιμελητήριο Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη), 2ος όροφος, καθημερινά από 08:00 έως 16:00.

DSC00140

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που ενημερώθηκαν από τα στελέχη της δομής για τα ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, τους επικείμενους διαγωνισμούς του δημοσίου, αλλά και για τα βήματα για τη σύνταξη ενός ανταγωνιστικού βιογραφικού σημειώματος. Επίσης, δόθηκαν πληροφορίες και σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για έναν νέο εκκολαπτόμενο επιχειρηματία με στόχο τη δημιουργία μιας επιχείρησης, τα πιθανά επενδυτικά εργαλεία και τα ενεργά προγράμματα και τους διαγωνισμούς για νέους εν δυνάμει ή υφιστάμενους επιχειρηματίες. Στα πλαίσια της ενημέρωσης , μοιράστηκαν στους επισκέπτες φάκελοι με τους παρακάτω οδηγούς:

  • Οδηγός - Πρότυπο Βιογραφικό Σημείωμα EUROPASS
  • Οδηγός - Για την σωστή σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος
  • Οδηγός - Χρήσιμες ιστοσελίδες για αναζήτηση εργασίας
  • Οδηγός - Διαδικασίες Ίδρυσης Νέας Επιχείρησης
  • Οδηγός - Επιχειρηματικό Σχέδιο
  • Οδηγός - Χρήσιμα Websitesγια businessplanκαι Επιχειρηματικότητα
  • Προγράμματα – Διαγωνισμοί για νέους εν δυνάμει ή υφιστάμενους Επιχειρηματίες
  • Επενδυτικά Προγράμματα σε ισχύ την τρέχουσα περίοδο.

DSC00231

 

Ακόμη, υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Ανθρώπινων Πόρων(ΙΑΤΑΠ) που διοργάνωσε πέντε διήμερα επιμορφωτικά σεμινάρια και μονοήμερα εργαστήρια στρογγυλής τράπεζας και σχετικά με τη λειτουργία προθερμοκοιτίδας 25 νέων επιστημόνων, δράση που υλοποιεί ο εταίρος ΣΕΠΒΕ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για θέματα επιχειρηματικότητας, πράγμα που αποδεικνύει πως υλοποιούνται σταδιακά οι στόχοι του έργου.

{gallery}/Deltia_Typou/Deth_images{/gallery}